Welk materiaal garagedeur moet ik kiezen?

garagedeur

Wanneer je een nieuwe garagedeur wilt kopen, is dit geen makkelijke keuze. Er zijn veel verschillende garagedeuren waar je uit kunt kiezen. Zo heb je kanteldeuren, roldeuren en sectionaaldeuren. Daarnaast zijn er verschillende materialen. Bij Millennium Rolomotive kun je kiezen uit vier materialen: roestvrij staal, hout, aluminium en glas. We vertellen je er graag wat meer over.

Wat voor type garagedeur wil je kopen?

Allereerst moet je bepalen welk type garagedeur je wilt kopen. Dit hangt natuurlijk eerst en vooral af van je smaak. Wat vind je mooi en passend voor jouw garage? Daarnaast spelen het budget, het type woning en waar je de garage voor wilt gebruiken mee. Om je een beetje op weg te helpen, vertellen we kort wat over elk type deur.

Type 1: de kanteldeur

Wanneer je denkt aan een garagedeur dan denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan de kanteldeur. De kanteldeur is budgetvriendelijk, simpel in gebruik en veilig. Kies je voor een kanteldeur, dan heb je hier weinig onderhoud aan. Bij ons kun je kiezen voor zowel elektrische als niet-elektrische garagedeuren.

Type 2: de roldeur

Een ander soort garagedeur is de roldeur. Deze garagedeur is vooral praktisch wanneer je weinig ruimte hebt in je garage. De roldeur rolt zichzelf namelijk op boven het deurgat in een kleine behuizing. Dit type garagedeur is goed geïsoleerd en ook deze variant hebben wij elektrisch en handmatig. 

Type 3: de sectionaaldeur

Tenslotte kun je ook nog kiezen voor een sectionaaldeur. Deze garagedeur opent zich naar binnen, wat ideaal is als je een korte oprit hebt. De sectionaaldeur is altijd elektrisch, maar is beveiligd met vingerklembeveiliging en uitschakelautomaat wanneer er iemand onder de garagedeur loopt. Met deze deur kies je dus voor veiligheid.

Soorten materiaal

Vervolgens moet je ook nog kiezen in welk materiaal je de garagedeur wilt hebben. Bij Millennium Rolomotive kan je kiezen uit vier verschillende materialen. Elk materiaalsoort heeft eigen voor- en nadelen. We vertellen je er wat meer over. 

Stalen garagedeur

Een stalen garagedeur kun je in verschillende diktes en afwerkingen krijgen. Je hebt er nauwelijks onderhoud aan en je bent verzekerd van een sterke deur die niet zomaar kapot gaat. 

Houten garagedeur

Veel mensen kiezen voor een houten garagedeur, omdat dit een klassieke uitstraling geeft. 

Daarnaast is het een duurzaam materiaal soort. Met een laagje vernis gaat een houten garagedeur lang mee. 

Aluminium garagedeur

Het voordeel van een aluminium garagedeur is dat deze licht van gewicht is. Het is een milieuvriendelijke variant en roestvrij. De aluminium deur heeft weinig tot geen onderhoud nodig. 

Garagedeur met glas 

Tenslotte kun je er ook nog voor kiezen om een garagedeur met glas te kopen. Het geeft een moderne uitstraling en laat licht naar binnen komen. Je kunt een volledige garagedeur met glaspanelen aanschaffen, maar je kunt ook een deel glas in je garagedeur verwerken. 

Garagedeur kopen? Kies voor Millennium Rolomotive

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze blog en wil je ook een garagedeur aanschaffen? Neem dan contact op met ons! We geven je graag advies en je bent ook altijd welkom in onze showroom in Limburg.