garage kanteldeur

Garage kanteldeur

De echte klassieker onder de garagedeuren is de kanteldeur. Ook wel bekend als kantelpoort of tuimeldeur. Deze deur draait zich weg en ligt in zijn geheel onder het plafond wanneer deze is geopend. Hierdoor neemt de kanteldeur nauwelijks plek in, in je garage zelf. Als je kiest voor een kanteldeur in een garage, dan kies je voor een praktische, veilige en budgetvriendelijke deur. Daarnaast kunt u de kanteldeur helemaal zelf samenstellen bij Millennium Rolomotive. Woont u in Limburg en overweegt u om een kanteldeur te plaatsen in uw garage? Op deze pagina vindt u alle informatie!

een garage kanteldeur is

Veilig

Custom made

Praktisch

Hoe werkt een garage met kanteldeur?

Een garage kanteldeur werkt op basis van een kantelmechanisme. Met behulp van scharnieren zit de kanteldeur aan een frame bevestigd aan de muur van uw garage. Bij het openen draait de deur in zijn geheel onder het plafond van de garage. U opent de deur door de kanteldeur naar voren en omhoog te trekken. In de kanteldeur zitten trekveren die hierbij helpen. Hierdoor hoef je nauwelijks kracht te zetten. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de kanteldeur ook niet ineens naar beneden valt. Extra veiligheid dus! Hörmann kanteldeuren staan bekend om het soepele en stille systeem, waardoor het openen en sluiten muisstil gebeurt. Wanneer de kanteldeur open staat, blijft de deur in een verticale positie hangen, parallel aan het plafond. Wilt u de deur weer sluiten? Dan duwt u de kanteldeur naar voren en naar beneden.

Bekijk hier een aantal voorbeelden van garage kanteldeuren

Wat zijn de voordelen van een garage met kanteldeur?

Als u kiest voor een garage met kanteldeur, dan zitten hier een aantal voordelen aan vast. Om het u makkelijk te maken, hebben we ze voor u even op een rijtje gezet.

Anti-inbraak systeem

De elektrische kanteldeur is vergrendeld met een uniek draaigrendelslot. Het slot vergrendelt de deurbladhoeken stevig aan de omraming. Hierdoor sluit de deur veel betrouwbaarder dan bij een gewone stangvergrendelingen. Het optillen van de deur is nu vrijwel onmogelijk. Op deze manier maken ongenodigde gasten geen schijn van kans.

Kindvriendelijk systeem

De kanteldeur van Hörmann is het toonbeeld op het gebied van veiligheid. Slimme technieken hebben ervoor gezorgd dat de kanteldeur kindvriendelijk is. De deuren zijn beveiligd door flexibele beschermkappen over de hefboomarm en flexibele kunststof lijsten tussen het deurblad en omraming. Dit verminderd het risico op het per ongeluk klemmen van bijvoorbeeld een kinderhand. Daarnaast is de deur beveiligd als de hefboomarm plots breekt. Als dit gebeurt houden de intacte veren de deur vast en loopt niemand gevaar.

Vrij van onderhoud

De kanteldeuren zijn makkelijk in gebruik en hebben weinig onderhoud nodig. Af en toe is het verstandig om de garagedeur schoon te maken. Dit voorkomt ongewenst vuil en staat ook wat mooier. Echter hoeft u zich niet druk te maken over het mechanisme of de aandrijving van de garagedeur.

Opties voor een kanteldeur

Waaruit kan ik kiezen bij een garage kanteldeur?

Als u kiest voor een garage kanteldeur van Hörmann bij Millennium Rolomotive, dan kunt u uit verschillende soorten, materialen, modellen en kleuren kiezen. U kunt uw kanteldeur namelijk helemaal samenstellen zoals u dat wilt!

Materialen, modellen en kleuren

Bij Millennium Rolomotive kunt u de kanteldeur volledig naar uw eigen smaak laten maken. Dit betekent dat u zelf kunt kiezen van welk materiaal, wat voor model en welke kleur u de kanteldeur wilt hebben.

Kleuren Kanteldeur

Garage Kanteldeur Kleuren

U wilt natuurlijk dat uw garage kanteldeur bij uw huis past. Daarom kunt u bij ons kiezen uit 200 RAL kleuren. De meest gekozen kleuren zijn:

Antraciet: antraciet metallic (3), antracietgrijs (12)
Bruin: terrabruin (7)
Grijs: grijsaluminium (4), venstergrijs (8), kwartsgrijs (9), lichtgrijs (10), steengrijs (11), leigrijs (13), basaltgrijs (14)
Groen: dennengroen (15), mosgroen (16)
Ivoor: ivoorkleurig (17)
Wit: witaluminium (5)
Zwart: gitzwart (6)

Type kanteldeuren voor uw garage

U kunt bij de garage kanteldeur kiezen uit veel verschillende opties. Naast het materiaal, het model en de kleur, kunt u uw garagedeur volledig naar eigen smaak en stijl van uw woning aanpassen. Zo heeft u de mogelijkheid om de garage gebruiksvriendelijker te maken met een extra loopdeur of elektrische aandrijving. Samen met u kunnen we kijken naar alle mogelijkheden en u adviseren bij bepaalde keuzes. Afhankelijk van de afmetingen en uw wensen maken wij een vrijblijvende offerte op maat. 

ELEKTRISCHE KANTELDEUR

Het is mogelijk om uw nieuwe of huidige kanteldeur te voorzien van een elektrische aandrijving. Ervaar het gemak door met slechts een druk op de knop de garage te openen. Zo kunt u al zittend in de auto uw garage openen en hoeft u niet meer in en uit de auto te stappen.

kanteldeur met extra deur

Een andere optie is een extra loopdeur in uw kanteldeur laten maken. Hierdoor hoeft u niet meer de gehele garagedeur te openen. Snel even naar binnen en naar buiten lopen of eenvoudig de fiets pakken zijn de voordelen van een extra deur. Daarnaast kunt u zelfs de deur gebruiken als extra ingang van uw woning.

Nog meer informatie over garage kanteldeuren van Hörmann? Bekijk de brochure

Wat zijn de prijzen van garage kanteldeuren?


Millennium Rolomotive is gericht op het leveren van de beste kwaliteit, maar wel tegen een scherpe prijs. Omdat vrijwel alle garages op maat worden gemaakt, vindt u op onze website geen prijzen. Wilt u graag een nieuwe Hörmann kanteldeur? Neem dan
contact met ons op en wij stellen graag een op maat gemaakte offerte voor u samen!

Kanteldeur plaatsen of renoveren?
Kies Millennium Rolomotive

Naast dat wij nieuwe kanteldeuren plaatsen, kunt u ook bij ons terecht voor het renoveren en vervangen van uw kanteldeur. De huidige deur wordt milieuvriendelijk verwijderd of vernieuwd waar mogelijk. Onze vakkundige monteurs adviseren u graag over de mogelijkheden.

Kom langs in onze showroom

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een op maat gemaakte kanteldeur, maar heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team denkt graag met u mee. Ook bent u van harte welkom in onze showroom in Kerkrade.

Wat anderen over ons zeggen

Hendrik Jan
Lees verder
Wij hebben naar volle tevredenheid 6 rolluiken laten plaatsen. De monteurs leveren professioneel werk af. Wij zijn zeer tevreden.
Mirjam Bouwer
Lees verder
Zoals al eerder ervaren met een nieuwe garagepoort in ons vorige huis in 1999, ook nu weer dik tevreden. Afgelopen week een nieuwe garagepoort laten plaatsen en nog steeds fantastische service, vakkundig en netjes geplaatst en afgewerkt. Dit bedrijf is 👍 en we kunnen Harald en zijn medewerkers alleen maar van harte aanbevelen.
Jennifer van der Meulen
Lees verder
Top bedrijf ! Rolluiken en garagepoorten besteld en laten plaatsen inmiddels 3 jaar verder en alles werkt nog steeds perfect ! Gr Fam frijns
John Troisfontaine
Lees verder
Perfect bedrijf. Goede klantenservice en altijd goed en netjes geholpen !!
Jean-Louis Janssen
Lees verder
Na een uitgebreid en vakkundig advies van Millenium Rolomotive hebben we hier een sectionaal poort en voordeur gekocht. Deze poort en voordeur zijn vakkundig geïnstalleerd op de afgesproken datum binnen de verwachte levertermijn. De monteurs hebben keurig werk geleverd en ook alles weer netjes opgeruimd en de oude poort en voordeur afgevoerd. We zijn zeer tevreden over deze firma.
Previous
Next

interesse in een garage kanteldeur? Neem Contact met ons op!

Één van onze specialisten neemt binnen 1 werkdag contact met u op.

Call Now ButtonBel ons nu!