Rolluik Reparatie

Hoewel de gemiddelde levensduur van een rolluik zo’n 15 jaar is, komt het af en toe voor dat er een reparatie aan het rolluik moet worden uitgevoerd. Millennium Rolomotive helpt u hier graag bij. Hierbij maakt het niet uit of wij het rolluik in eerste instantie hebben geplaatst of niet. Naast reparaties kunnen wij ook het rolluik ombouwen, zodat deze elektrisch wordt. Zoekt u een betrouwbare partij voor reparatie aan uw rolluik? Kies dan voor Millennium Rolomotive!

Er zijn verschillende reparaties die wij kunnen uitvoeren aan uw rolluik. Wij hebben vaak alle benodigde materialen op voorraad liggen, waardoor wij u snel kunnen helpen. Wel zo fijn als er iets kapot is! De volgende reparaties op het gebied van elektrische rolluiken kunnen wij voor u uitvoeren. 

Zit u eraan te denken om uw rolluik elektrisch te laten maken? Ook dat is voor ons geen probleem. We demonteren uw rolluik zorgvuldig om hierna de elektrische motor, elektrische bedrading en een schakelaar of afstandsbediening te installeren. Vervolgens testen we of alles goed werkt, voordat we het rolluik weer monteren. Het resultaat? U hoeft niet meer handmatig het rolluik te bedienen, maar met een simpele klik op de knop of met uw telefoon gaat het rolluik gemakkelijk open en dicht. 

Soms kan het zijn dat de motor van het rolluik niet goed meer is afgesteld. Hierdoor gaat het rolluik niet meer zo soepel open en dicht. In dat geval kunnen onze monteurs voor u aan de slag. Door de motor te kalibreren, waarbij we de snelheid, het draaimoment en de eindposities zorgvuldig instellen, stellen wij de motor zo in dat het rolluik weer gemakkelijk kan bewegen. 

Daarnaast kunnen wij ook onderdelen vervangen van het rolluik. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van de rolluikband, de lamellen of de veren van het rolluik. We vertellen u er graag wat meer over.

Wanneer uw rolluikband moet worden vervangen, staan onze monteurs voor u klaar. Nadat we de stroom hebben uitgeschakeld, demonteren we zorgvuldig het rolluik en verwijderen de oude rolluikband. Vervolgens installeren we een nieuwe rolluikband, geleiden deze door de rolluikgeleiders en monteren het rolluik weer stevig vast. Na een controle, zetten we de stroomtoevoer weer aan. 

Van tijd tot tijd is het ook nodig om de lamellen van het rolluik te vervangen. Dit kan zijn doordat de huidige lamellen al oud zijn, of misschien is er een lamel kapot gegaan. Ook kan het zo zijn dat u graag een andere stijl of uitstraling wilt hebben. Dit is voor ons geen probleem. Wij vervangen de lamellen van uw rolluik en zorgen ervoor dat ze perfect passen en goed zijn uitgelijnd. 

Tenslotte kunnen wij ook voor u de veren van het rolluik vervangen. Door slijtage of corrosie kan het namelijk zo zijn dat de veren niet goed meer werken. Het kan ook zo zijn dat de veren kapot zijn of beschadigd zijn geraakt. Voor de veiligheid en de soepele werking van het rolluik, is het wel van belang dat de veren op tijd vervangen worden door een ervaren monteur.

Is er reparatie aan uw rolluik nodig? Neem dan contact met ons op. U kunt bij ons terecht met specifieke vragen, maar het is ook mogelijk om een vrijblijvende afspraak in te plannen. Dan inventariseren we de mogelijke reparatiewerkzaamheden samen met u.

interesse in een reparatie? Neem Contact met ons op!

Één van onze specialisten neemt binnen 1 werkdag contact met u op.

Bel ons nu!