De verschillen tussen een kanteldeur en een sectionaaldeur

Wat is een sectionaaldeur?

In het verleden werden bij de bouw van garages aan nieuwe woningen vaak kanteldeuren geplaatst. Kanteldeuren zijn relatief goedkoop ten opzichte van sectionaaldeuren. Toch zitten er niet alleen voordelen aan: in het simpelste geval is een kanteldeur slechts een ongeïsoleerde stalen plaat met een patroon of kleurtje. Tegenwoordig zijn veel kanteldeuren aan vervanging toe en worden deze vaak vervangen door sectionaaldeuren. In deze blog leggen we uit wat het verschil is tussen kanteldeuren en sectionaaldeuren.


Wat is een sectionaaldeur?

Een sectionaaldeur kan zowel horizontaal als verticaal geopend worden. De garagedeur bestaat uit losse deurpanelen die samen de deur vormen. Wanneer u kiest voor horizontale montage oogt de garagedeur breder, terwijl een verticale deur smaller oogt. Sectionale garagedeuren zijn de laatste jaren een stuk populairder geworden. De deuren worden elektrisch geopend en rusten onder het plafond of tegen de wand. Hierdoor neemt de garagedeur weinig ruimte in beslag.


Verschil in isolatie

In tegenstelling tot een kanteldeur is een sectionaaldeur standaard geïsoleerd. De panelen van een sectionaaldeur zijn dikker dan de stalen plaat van een kanteldeur. Daarnaast bevat een sectionaaldeur rubbers aan de zijkanten om de deur goed af te sluiten. Bij kanteldeuren worden deze rubbers niet geplaatst, omdat dit niet essentieel is om de garage goed te sluiten. Dit zorgt er helaas wel voor dat kou en vocht binnen komen.

Verschil in beveiliging

Over het algemeen biedt een sectionaaldeur betere bescherming tegen inbraken dan een kanteldeur. Een kanteldeur wordt namelijk vergrendeld middels een draaigrendelslot en de sectionaaldeur ook door de elektrische aandrijving. Ondanks dat kanteldeuren tegenwoordig beter beveiligd zijn dan vroeger, zo inbraakveilig als sectionaaldeuren worden ze niet.

Kies wat het beste bij u past 

Bent u er al over uit welke garagedeur het beste bij u past? Of bent u er nog niet helemaal uit? Voor vragen en/of advies kunt u ons altijd contacteren. Daarnaast bent u ook van harte welkom in onze showroom.