De verschillen tussen een kanteldeur en sectionaaldeur?

Wat is een sectionaaldeur?

In het verleden werden vaak kanteldeuren geplaatst bij de bouw van nieuwe woningen. Kanteldeuren zijn relatief goedkoper als sectionaaldeuren. In het simpelste geval is een kanteldeur enkel een ongeïsoleerde stalen plaat met een patroon of kleurtje. Momenteel zijn veel kanteldeuren aan vervanging toe. Deze worden vaak vervangen door een sectionale garagedeur. In de blog geven we een antwoord op het verschil tussen kanteldeuren en sectionaaldeuren.


Wat is een sectionaaldeur?

Een sectionaaldeur kan zowel horizontaal als verticaal geopend worden. De garagedeur bestaat uit losse deurpanelen die samen de deur vormen. Wanneer u kiest voor een horizontale montage oogt de garagedeur breder, terwijl een verticale deur smaller oogt. Sectionale garagedeuren zijn laatste jaren een stuk populairder geworden. De deuren worden elektrisch geopend en rusten onder het plafond of tegen de wand. Hierdoor neemt de garagedeur ook weinig ruimte in beslag.


Verschil in isolatie

In tegenstelling tot een kanteldeur is een sectionaaldeur standaard geïsoleerd. Ten eerste zijn de panelen van een sectionaaldeur zijn dikker dan de stalen plaat van een kanteldeur. Daarnaast bevat een sectionale garagedeur rubbers aan de zijkanten om de deur goed af te sluiten. Bij kanteldeuren worden deze rubbers niet geplaatst, omdat dit niet essentieel is om de garage goed te sluiten. Dit zorgt er anderzijds wel voor dat er kou en vocht binnen komt.

Verschil in beveiliging

Over het algemeen is een sectionaaldeur beter beschermd tegen inbraken dan een kanteldeur. Een kanteldeur wordt namelijk beschermd door een draaigrendelslot en de sectionaaldeur ook door de elektrische aandrijving. Ook al is de kanteldeur veel beter beveiligd dan vroeger zo goed als een sectionaaldeur wordt het niet.

Wat past het beste bij jouw?

Bent u er al over uit welke elektrische garagedeur het beste bij u past? Of bent u er nog niet helemaal uit? Voor vragen en/of advies kunt u ons altijd contacteren. Daarnaast bent u ook van harte welkom in onze showroom.