Wat zijn de voordelen van een rolluik?

Voordelen rolluik

Rolluiken, je ziet ze bij veel woningen hangen. Toch kun je je afvragen wat nu de precieze voordelen zijn van een rolluik, vooral omdat het voor veel particulieren een flinke investering is. Er zijn daarentegen meer voordelen aan een rolluik dan dat je misschien dacht. De voordelen maken dan ook in de meeste gevallen de kosten meer dan goed. Hieronder lees je zeven voordelen van rolluiken.

Houd warmte buiten het huis

In de zomer kan het door de hoogstaande zon al snel heel warm worden in huis. Rolluiken weerkaatsen zonlicht en de warmte wordt daardoor buiten gehouden. Zo blijft het binnen lekker koel. Dus wanneer het in jouw woning, bedrijfspand of slaapkamer op een tropische zomerdag niet uit te houden is, dan kunnen rolluiken hier de perfecte oplossing voor bieden.

Gebruiksgemak

Een tweede voordeel van rolluiken is natuurlijk het gebruiksgemak. Tegenwoordig zijn bijna alle rolluiken op afstand bedienbaar en vaak ook via een app op je telefoon. Zo kun jij terwijl je nog lekker ligt te luieren in je bed, het rolluik al omhoog of omlaag doen. Dit zorgt voor extra gemak in huis.

Verduisterend

Voordeel nummer 3 is dat een rolluik ook verduisterend werkt. Doordat een rolluik veel beter verduisterd dan gordijnen, slaap je veel dieper en vaster. Dit zorgt dan ook voor een optimale nachtrust. Daarnaast kan dit ook een oplossing bieden voor mensen die door werk of andere zaken in de middag moeten slapen. Je houdt daarnaast ook niet alleen het licht buiten, maar ook het geluid wordt aanzienlijk minder bij het gebruik van rolluiken. Dit alles zorgt ervoor dat jij voortaan uitgerust wakker wordt.

Veilig

Met rolluiken wordt de kans op inbraken verlaagd. Doordat rolluiken haarfijn aansluiten op je raam- en deur venster, bestaat er bijna geen mogelijkheid tot inbreken. Rolluiken kunnen er dus voor zorgen dat jij je fijner voelt in je eigen huis en met een gerust hart kan gaan slapen.

Moderne look

Het vijfde voordeel is dat rolluiken er hedendaags ook erg aantrekkelijk uitzien. Hierdoor doet het geen afbreuk aan je woning. Rolluiken aanschaffen zorgt er op deze manier voor dan kantoorpanden en woningen een strakke en moderne look krijgen. Daarnaast hebben rolluiken natuurlijk een belangrijke functie, twee vliegen in één klap!

Isolerend

Naast dat rolluiken de warmte buiten houden, houden ze natuurlijk ook de kou buiten. Vooral in de wintermaanden is het hebben van rolluiken een pluspunt. Je kunt daarnaast beter de warmte in je huis reguleren en vasthouden. Tijdens deze rolluiken kun je in deze koude maanden je centrale verwarming al snel een paar graden lager zetten. Goed voor het milieu én voor je portemonnee. 

Privacy

Wanneer je privacy erg belangrijk vind, zijn rolluiken de ideale toevoeging. Vooral woningen die langs een wandel- of fietspad wonen, dan kan een rolluik goed van pas komen. Hiermee bescherm je privacy en kunnen langslopende mensen niet meer naar binnen kijken. Verder kun je met een rolluik zelf bepalen hoever je het sluit. Zo kun je hem volledig sluiten, maar kun je er ook voor kiezen om hem gedeeltelijk te sluiten, zelfs dan wordt naar binnen kijken bijna onmogelijk.

Contact

Wanneer je nadenkt over het aanschaffen van een of meerdere rolluiken, is het zeker de moeite waard om eens op onze website te kijken. Wij hebben kwalitatief goede rolluiken van het merk Heroal. Bekijk de brochure op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie.