Voordeur isoleren

Hormann voordeuren

Om de kou tijdens de wintermaanden buiten te houden, is het belangrijk dat je  woning goed geïsoleerd is. De voordeur mag daarbij niet worden overgeslagen. Het isoleren van je  voordeur heeft grote voordelen voor onder andere de verduurzaming van je woning.   

Waarom uw voordeur isoleren? 

Het klinkt misschien logisch, maar uw voordeur isoleren heeft grote invloed op verschillende aspecten van uw woning en voor uw eigen comfort… 

Een van de voornaamste redenen om uw voordeur te isoleren, is om de stookkosten omlaag te brengen. Doordat bij een goed geïsoleerde voordeur minder warmteverlies plaatsvindt, kunt u flink besparen op uw energiekosten. Dat is met de stijgende energieprijzen natuurlijk niet ongewenst.  

Met de isolering van uw voordeur bespaart u niet alleen op uw energiekosten. Omdat de voordeur niet (meer) tocht, blijft het in de wintermaanden lekker warm en in de zomer blijft de hitte buiten. Dit is voordelig voor uw eigen wooncomfort. 

Om geluidshinder te voorkomen is het niet alleen noodzakelijk om uw ramen en muren te isoleren. Via de kieren van een deur komt veel omgevingsgeluid naar binnen. Wilt u geluidshinder verminderen, dan is een geïsoleerde voordeur een goede optie. En vergeet uw garagedeur niet! 

Andere mogelijkheden isolering 

Zoals net al werd benoemd, zijn er meerdere opties met betrekking tot de isolatie van uw woning. Denk bijvoorbeeld aan rolluiken. Door rolluiken te installeren kun je tot wel 20% besparen op uw energierekening. Wilt u hier meer over lezen? Bekijk dan onze post over energie besparen met rolluiken. Tevens bieden wij ook mogelijkheden voor sectionaaldeuren. Een sectionaaldeur is een garagedeur waarmee u veel ruimte mee kunt besparen door het ontwerp van de deur. De panelen van de deur zijn flexibel, waardoor deze gemakkelijk open en dicht kan en weinig plek in beslag neemt. De eerder genoemde voordelen van isolering zijn ook van toepassing op deze varianten. 

Subsidie voor isolatie 

We maken tegenwoordig steeds bewustere keuzes. De overheid steunt deze keuzes en biedt in sommige gevallen subsidie. Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Deze staan in onze post over subsidie met een hörmann voordeur. Millenium Rolomotive biedt de mogelijkheid om op professionele wijze zowel uw deuren te vervangen en/of te isoleren en uw rolluiken te installeren. Door Millennium Rolomotive in te schakelen weet u zeker dat alles door een vakkundig professional wordt uitgevoerd.