De voordelen van horren op een rij

Horren-kopen

Vooral in de zomermaanden denk je veel gebruik te maken van een hor, maar niets is eigenlijk minder waar. Naast dat de horren natuurlijk vervelend ongedierte buiten houden, hebben ze nog veel meer voordelen. Denk aan goede ventilatie, ze kunnen op maat gemaakt worden en ga zo maar door. In dit artikelen hebben wij alle voordelen van een hor op een rijtje gezet en de verschillende soorten kort uitgelegd.

Soorten horren

Er zijn talloze soorten horren en we hebben de meest populaire voor jullie op een rijtje gezet. Inmiddels heeft de markt van horren niet stil gestaan. Vroeger waren er alleen maar pendeldeuren en trekdeuren met een veer. Maar inmiddels kunnen we ook luxueuze hordeuren aanschaffen. Meer informatie over de soorten horren vind je hier.

  • Dubbele plissé hordeur: een van oudsher Japanse vouwoplossing voor grote oppervlakten. Het horgaas rolt niet op, maar wordt opgevouwen. Ideaal voor schuifpuien, tuindeuren en serres. Ook ideaal met kinderen.
  • Dubbele rolhordeur: net als de dubbele plissé hordeur ideaal voor bredere deuropeningen. Door de inventieve constructie wordt maar een deel van de deur gebruikt als doorgang en de andere blijft staan.
  • Inklem raamplissé: een strak vormgegeven hor met hetzelfde gaas als de hordeur. Schuift geruisloos open en dicht, ideaal voor de slaapkamer.
  • Inklemhorren: ideaal voor draaikiep ramen. Makkelijk in de raamopening klemmen en klaar is kees.

De voordelen van horren

Nu we de meest populaire horren hebben uitgelegd wordt het tijd voor de voordelen van een hor in kaart te brengen.

  1. Ventilatie

Door een hor is het mogelijk om jouw ramen en deuren heerlijk open te zetten. Naast dat dit heel goed is voor de frisheid in huis, is de frisse lucht die hierdoor binnenkomt ook nog eens goed voor je gezondheid. Met name de slaapkamers en badkamer dien je regelmatig door te laten luchten.

  1. Ongedierte en insecten

Een voor de hand liggende reden om een hordeur of –raam aan te schaffen, vooral in de zomermaanden staan deuren en ramen geregeld open om de boel binnen wat af te laten koelen. Natuurlijk is het dan niet de bedoeling dat er tientallen vliegen, wespen en andere insecten naar binnen kruipen. In de zomer kan jij met een gerust hart je slaapkamerraam open laten zonder dat er ook maar een gemene stekende mug binnenkomt. Nu komen niet alleen kleine insecten binnen, maar vooral in de winter kunnen muizen en ratten de warmte op komen zoeken bij jou in huis. Deze kunnen niet binnen komen wanneer er een hor voor de deur of voor het raam hangt.

  1. De hordeur tegen hooikoorts

Nu de vervelende trekdeuren met een veer verleden tijd zijn (ja je kent ze nog wel, als iemand hem per ongeluk losliet zat je vinger ertussen) en de luxe plissé-hordeuren in opkomst zijn hebben ze naast een betere uitstraling ook nog een ander belangrijk voordeel. De rondzwevende pollen die vooral enorm vervelend zijn voor hooikoortspatiënten kunnen hier niet doorheen komen. Zo kun jij, zonder bewapend te hoeven zijn met neusspray en hooikoortspillen, ook gewoon genieten van de buitenlucht.

Ben jij al tijden op zoek naar een goede oplossing voor jouw deuren en/of ramen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de perfecte horren voor jouw woning.