Ventilatie in de garage dankzij nieuwste ontwikkelingen

Ventilatie in garagedeuren

In een garage heb je vaak te maken met grote temperatuurverschillen en ontstaat er, dankzij de slechte isolatie en ventilatie, snel een vochtige omgeving incl. condens. Motoren, auto’s, apparatuur, alles wat in de garage is geplaatst kan hier vochtig door worden. Dit wil je niet, en mede om die reden hebben de nieuwe garagesectionaaldeuren van Hörmann de optie tot inventieve ventilatie-systemen zoals je die nog nooit hebt gezien. Probleem opgelost!

Hoe ontstaat een vochtige ruimte?

Ieder huis heeft wel zo zijn gebrekken. Omdat een garage vaak de ruimte is die enkel gebruikt wordt als opslag van spullen, van klusmateriaal tot je vervoersmiddel, is deze ruimte vaak minder goed geisoleerd. De ruimte laat dus sneller lucht door van buiten, waardoor er veel droge lucht binnen kan komen. Na een isolatie of renovatie kan het juist zijn dat er minder droge lucht binnen kan komen. Beide kunnen ervoor zorgen dat er een verschil in temperatuur optreedt, waardoor condens zich kan gaan vormen.

Het nadeel hiervan is dat, wanneer je hier niet tijdig een oplossing voor vindt, er schimmelvorming zal optreden. Daar wordt helemaal niemand blij van. Naast dat schimmel je spullen kan aantasten, is het ook slecht voor je gezondheid. De binnenlucht is immers vervuild, wat kan zorgen voor misselijkheid en hoofdpijn. Overigens zorgt de schimmel ook voor een misselijke geur. Redenen te meer om ervoor te zorgen dat condens uit jouw garage blijft. Maar wat heb je hiervoor nodig?

Goede ventilatie in uw woning?

Lucht moet makkelijk naar binnen en buiten kunnen. Het is voornamelijk van belang dat er genoeg droge lucht binnen komt. Maar hoe krijg je dit binnen als er geen afvoer is?
Indien er geen afvoer is kan de lucht niet naar buiten (slechte lucht) en goede lucht niet naar binnen. Oude woningen hebben vaak nog kieren die de lucht naar buiten brengen, maar nieuwe woningen hebben vaak erg goede ventilatiesystemen. Soms zelfs te goed, waardoor verse lucht niet makkelijk naar binnen kan komen.

De ventilatie opening als oplossing

Sinds 1 juli 2017 kan Hörmann de nieuwste ontwikkeling op dit gebied leveren. De ventilatie-opening kan worden geleverd bij alle garagesectionaaldeuren, vanaf bouwjaar 2006 door Hörmann afgeleverd. Dankzij een klaprolhouder bij het bovenste paneel krijg je een ventilatie-opening. Anders dan andere ventilatie-openingen gaat de garagedeur hierdoor niet aan de onderkant een deel openstaan. De deur blijft volledig op de grond, waardoor het een stuk veiliger is.

Gemak dient de mens

Uiteraard houden ze bij Hörmann graag rekening met de klant. Naast de ventilatie opening heeft Hörmann ook de mogelijkheid om de klimaatsensor te leveren. Deze zorgt er automatisch voor dat de garage geventileert wordt, dankzij de SupraMatic-aandrijving. Zo hoef je het niet meer met de hand te benieden. Bij een te hoge luchtvochtigheid wordt de garagedeur automatisch geopend. Zodra de luchtvochtigheid weer gereguleerd is sluit de kier zich automatisch. Gemak dient de mens, zullen we maar zeggen. Wil je instellen dat het systeem niet in de nacht werkt? Of automatisch naar een paar uur weer sluit? Ook dat is geen enkel probleem. De klimaatsensor is te leveren bij iedere garagesectionaaldeur vanaf bouwjaar 2012 (maximale deurbreedte 3000 mm).

Geen vochtige garage meer

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van dit inventieve systeem? Neem dan contact op met een van de specialisten van Millennium Rolomotive. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden van deze, en andere, ontwikkelingen bij Hörmann. Neem contact op voor meer informatie.