Wat is het verschil tussen screens en rolluiken?

screens of rolluiken

Wanneer je op zoek bent naar buitenzonwering zijn er verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. De meest voorkomende keuzes zijn natuurlijk screens en rolluiken. Qua uitstraling lijken ze veel op elkaar, maar in essentie zijn ze toch heel verschillend. Wij zetten de voordelen graag voor je op een rijtje, zo kun jij de juiste zonwering kiezen.

Waarom kiezen voor rolluiken?

Een rolluik is multifunctioneel en je hebt er gedurende het hele jaar profijt van. Naast dat deze zonwerend werkt, is een rolluik ook sterk isolerend in de winter. De kou blijft buiten en je bespaart een heleboel op de energierekening. Daarnaast kun je met een rolluik op ieder moment van de dag complete duisternis creëren. Voor mensen die nachtdiensten draaien en overdag slapen is een rolluik daarom juist een aanrader. In de wintermaanden creëer je op deze manier ook nog eens meer privacy voor jezelf. Een ander pluspunt van rolluiken is dat ze zorgen voor meer veiligheid. Ze beschermen de ramen tegen slechte weersomstandigheden zoals harde stormen en hagelbuien. Daarbij houden ze ook inbrekers buiten de deur. Het openbreken van elektrische rolluiken is namelijk niet makkelijk, en al helemaal niet wanneer je het geruisloos wilt doen. 

De voordelen van rolluiken op een rijtje:

 • 100% Verduisterend
 • Isolerend
 • Privacy
 • Geluidsdicht
 • Inbraakveilig
 • Bestand tegen alle weertypen

Waarom kiezen voor screens?

Als je op zoek bent naar meer woongenot zijn screens voor jou de ideale oplossing. Zonwering zoals screens reflecteert zonlicht waardoor bijna 90% van de warmte wordt tegengehouden, maar het toch licht blijft in je woning. Screens worden aan de buitenkant van het raam geplaatst en houden de zon tegen voordat ze het raam bereiken. Zo blijft de woning altijd koel. Omdat screens niet verduisterend zijn, blijft de woning wel aangenaam en natuurlijk verlicht. Je kunt daarnaast ook naar buiten kijken en dat zorgt voor een fijner gevoel thuis. Een ander pluspunt aan screens is dat ze in de zomermaanden toch nog frisse lucht binnen kunnen laten wanneer je de ramen openzet. Zo kun je de zon weren én genieten van een heerlijk briesje in huis.

De voordelen van screens op een rijtje:

 • Zonwerend
 • Zicht naar buiten
 • Privacy
 • Elegante uitstraling
 • Laat frisse lucht binnen

Kies je voor rolluiken of screens?

Veel mensen combineren screens samen met rolluiken. Op de bovenverdiepingen is de keuze voor rolluiken vaak voordehand liggend. Je wilt graag dat je zonwering verduisterend en isolerend is op de slaapkamers. Beneden wordt dan vaak gekozen voor screens, zo blijft de warmte toch buiten, maar kun je wel blijven genieten van bijvoorbeeld je tuin. Zowel rolluiken als screens hebben ontzettend veel voordelen, maar ook nadelen. Het belangrijkste is dat je goed weet waar je naar op zoek bent, wij helpen je hier graag mee. Wij verkopen namelijk kwalitatief goede rolluiken en screens van het merk Heroal. Neem voor vragen contact met ons op of bekijk onze brochures.