Hoe kies je de juiste voordeur?

Kies de juiste voordeur

Een voordeur is het eerste wat mensen zien wanneer ze aanbellen. Het is dan ook niet gek dat er veel aandacht wordt besteed aan de aanschaf van een voordeur. Een terechte vraag is dan ook: welke voordeur moet ik kiezen? Ze bepalen niet alleen de uitstraling van je huis, maar zijn daarnaast ook belangrijk voor de veiligheid van je woning. Reden genoeg om niet zomaar voor de eerste beste deur te kiezen. Wij helpen jou graag in je zoektocht en hebben een aantal punten verzameld die jou kunnen helpen in je zoektocht.

Kies het juiste materiaal

De meest voorkomende materialen voor een voordeur zijn hout, kunststof en aluminium. Elk materiaal heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. Houten deuren hebben een klassiek karakter, maar hebben een stuk meer onderhoud nodig en moeten vaker opnieuw geschilderd worden. Kunststoffen deuren zijn stevig, vergen minder onderhoud en zijn bijvoorbeeld te verkregen met houtnerf patroon. Wij bij Millennium Rolomotive kiezen voor een aluminium deur. Deze zijn inbraakveilig, hebben een goede isolatie en gaan jarenlang mee.

Veiligheid voorop

Bij een voordeur is het belangrijk te kijken naar de veiligheid. Zoals hierboven vermeld is een voordeur het eerste wat mensen zien, zo ook inbrekers. Het is dus belangrijk te kijken naar hoe inbraakbestendig jouw voordeur is. Omdat de deuren van Hörmann gemaakt zijn van aluminium, zijn ze extra veilig. Daarnaast hebben ze ook veilige beglazing en hebben de voordeuren optioneel een neerdalende vloerafdichting met weerbescherming. Een investering in de veiligheid komt vaak deels terug in je woningwaarde én zorgt vooral voor een fijne manier van leven.

Check de isolatiewaarde

Je wilt natuurlijk niet dat je een voordeur hebt die continu staat te tochten. Isolatie is dan ook een belangrijk onderwerp wanneer je gaat kijken voor een nieuwe voordeur. Vooral het materiaal van de deur is belangrijk voor de isolatie van je woning. Zo zorgt een aluminium deur in het algemeen voor de beste isolatie en zit jij er iedere winter heerlijk warm bij. Daarnaast zorgt een aluminium deur voor een hele goede geluidsisolatie.

Kies een voordeur die bij je past

Misschien wel het belangrijkste van allemaal is dat je een voordeur kiest die echt bij je past, zowel in materiaal als in vormgeving. De voordeur moet natuurlijk helemaal passen in de stijl van de woning. Onze industriële voordeuren zien er strak uit en hebben een stoere uitstraling, zo past deze perfect in iedere woning. Bij ons heb je veel keuze wat betreft jouw nieuwe voordeur. Daarnaast denken wij graag met je mee en zoeken we samen de beste én mooiste voordeur uit.

Contact

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe voordeur, is het zeker de moeite waard om langs te komen in onze showroom. Wij kunnen jou alle nieuwe modellen laten zien en informatie geven over alle soorten deuren die we verkopen. Daarnaast kun je ook contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.