Garagedeur kapot, houd hier rekening mee!

kapotte-deur

Wanneer uw garagedeur kapot is wil u deze zo snel mogelijk repareren. Wacht u te lang dan loopt de schade op en is reparatie geen optie meer. Dit gaat ten koste van uw portemonnee, omdat vervangen duurder is dan reparatie. Ook verhoogt een kapotte garagedeur het risico op een inbraak. Kortom, genoeg reden om uw garagedeur direct te laten maken. In dit artikel leest u meer over de soorten defecten, mogelijke oorzaken en wat u zelf kan doen om uw garagedeur te repareren. 

Oorzaken van een kapotte garagedeur

Een garagedeur die stuk is kan verschillende oorzaken hebben. Soms kunt u dit zelf oplossen, maar bij complexe problemen kunt u beter een specialist inschakelen. In het onderstaande overzicht vindt u veel voorkomende storingen aan een garagedeur en wat u wel of niet zelf kunt doen om dit op te lossen.

Soort storingOorzaak storingWat moet je doen?
De deur zit scheef.De koppeling of kabeltrommel kan zijn verdraaid.Je kunt dit niet zelf maken, dus is het slim om een reparatieservice in de schakelen.
De afstandsbediening van de deur werkt niet meer.Het kan zijn dat de batterijen leeg zijn. Zo niet, controleer dan de stroomvoorziening.Heb je de batterijen vervangen en werkt het nog steeds niet, dan moet je contact opnemen met een reparatieservice.
De deur piept of kraakt als je hem open maakt of dicht doet.Geleidingsrollen lopen stroef, omdat deze niet voldoende zijn gesmeerd.Vet zelf de rollen in. Help dit niet? Neem dan contact op met een reparatieservice.
De deur stijgt of zakt vanzelf. Ook als je de deur stopzet.Er is een probleem met de veerspanning. Schakel een specialist in, want u kunt dit niet zelf oplossen.

Wat kan je zelf doen als je garagedeur kapot is?

Het controleren en onderhouden van je garagedeur is erg belangrijk. Hiermee voorkomt u dat de garagedeur kapot gaat. Wij adviseren om ieder half jaar uw garagedeur te controleren en onderhoud. Wat u zelf kan doen:

  • Controleer of de deur soepel loopt
  • Smeer de lagers en assen van de deur
  • Controleer de hefkabels op ravelingen 
  • Verwijder vuil uit de looprails 
  • Controleer de rubbers op slijtage

Het vervangen van uw garagedeur

Naast het repareren van uw garagedeur kunt u er ook voor kiezen om deze te vervangen. Heeft u momenteel een manuele garagedeur? Kijk dan of er mogelijkheden zijn om deze te vervangen voor een elektrische garagedeur. Ook kunt u ervoor kiezen om de uitstraling van de deur te veranderen. Ga bijvoorbeeld voor hout in plaats van een stalen deur of voor een andere kleurtje. Twijfelt u wat u het beste kunt doen? Wij denken graag met u mee!

Wat levert het op?

Zoals eerder aangegeven kunt u zelf veel doen om schade aan uw garagedeur te voorkomen. Heeft dit niet geholpen en is uw garagedeur nog steeds kapot? Dan kunnen wij u vast en zeker helpen.