Elektrische garagedeur gaat niet open? Dit kan de oorzaak zijn!

kapotte elektrische garagedeur

Als je elektrische garagedeur niet open gaat, is dat erg vervelend. Je moet immers naar binnen en naar buiten kunnen, maar als de elektrische garagedeur kapot is en dit lukt niet, dan is dat erg frustrerend. In dit blog geven we je mogelijke oorzaken van het probleem. Daarbij geven we je ook oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat je elektrische garagedeur wel weer open gaat. Blijf je toch problemen ondervinden? Neem dan altijd contact op met ons!

Oorzaken en oplossingen wanneer je elektrische garagedeur niet open gaat

Sta je op het punt om te vertrekken, maar opent de elektrische garagedeur niet? Dan kunnen er een aantal problemen zijn. Wij zetten de mogelijke oorzaken en oplossingen voor je op een rijtje.

De elektrische garagedeur heeft problemen met de motor

Een van de meest voorkomende oorzaken van een elektrische garagedeur die niet opent, is een probleem met de motor. Wanneer de motor problemen heeft, kan de deur niet meer bewegen. Wat je dan vaak ziet is dat er onderdelen versleten zijn. Er kan ook een elektrische storing zijn of er is een ander mechanisch probleem. Het beste kun je op zo’n moment contact opnemen met een garagedeur specialist.

Storing in het systeem van de elektrische garagedeur

Soms kan een storing in het elektrische systeem ervoor zorgen dat de garagedeur niet open gaat. Controleer hiervoor de zekeringen en schakelaars om ervoor te zorgen dat er geen onderbrekingen zijn in de stroomtoevoer. Zie je niks geks en lijkt alles in orde te zijn? Dan kan het zijn dat er ergens in het bedradingssysteem een probleem is. Hiervoor is vaak professionele reparatie vereist. 

Problemen met de afstandsbediening 

Het probleem kan ook liggen bij de afstandsbediening. Controleer daarom of de batterijen in de afstandsbediening nog goed zijn. Als dat het probleem niet oplost, kan de afstandsbediening zelf kapot zijn en moet deze vervangen worden. Dit is een veel voorkomend en gelukkig simpel op te lossen probleem, als de elektrische garagedeur niet open gaat.

Blokkering van de elektrische garagedeur

Tenslotte kan het ook zijn dat iets de elektrische garagedeur blokkeert en dat deze daarom niet open gaat. Kijk of er geen obstakels zijn die de elektrische garagedeur kunnen belemmeren, zoals stenen, gereedschap of vuil. 

Laat je elektrische garagedeur controleren door Millennium Rolomotive 

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, is het slim om contact op te nemen met Millennium Rolomotive. Wij hebben de ervaring en expertise in huis om complexere problemen met de elektrische garagedeur aan te pakken. Daarnaast kunnen wij Hörmann garagedeuren en voordeuren repareren of onderdelen vervangen. Gaat je elektrische garagedeur momenteel niet open of heb je andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!