5 tips om je garagedeur goed te beveiligen

Garagedeur beveiligen

De beveiliging van je huis is enorm belangrijk. Toch worden hierin nog veel dingen vergeten. Zo is een fout die vaak gemaakt wordt het niet goed beveiligen van je garagedeur. Dit is vaak een ‘zwakke’ plek in je  huis en wordt vaak gebruikt als startpunt voor inbrekers. Veel garagedeuren zijn makkelijk in te breken en dus een makkelijk doelwit voor inbrekers. Het is dus van belang dat je een écht goede garagedeur hebt met extra beveiligingsmaatregelen. Hieronder geven wij 5 tips om je garagedeur goed te beveiligen.

Garagedeur met keurmerk

Wanneer je een nieuwe garagedeur koopt, is het belangrijk dat deze een keurmerk heeft. Bijna alle garagedeuren hebben een uitstekende beveiliging, maar met een garagedeur met bijvoorbeeld het Politie Keurmerk Veilig Wonen ben je zeker van een net wat betere beveiliging. Deze deuren worden continu getest op alle beveiligingsrichtlijnen en veiligheidsmaatregelen. Vooral als jouw garage dicht aan je woning grenst is dit een goede oplossing om je garagedeur beter te beveiligen.

Alarmsysteem

Wanneer je al veel beveiligingsmaatregelen hebt genomen, maar nog steeds niet helemaal tevreden bent met de veiligheid van je garagedeur. Dan kun je ook overwegen om een alarmsysteem aan te schaffen. Een alarmsysteem heeft ten eerste een preventieve werking, want wanneer inbrekers een alarm sticker of een rood lichtje zien knipperen dan haken ze vaak al af. Vooral als je vrij woont en je buren wonen niet direct naast je, dan is een alarmsysteem vaak een goede manier van beveiligen.

Verlichting met bewegingssensor

Het klinkt misschien cliché, maar het is toch echt waar: inbrekers houden niet van licht. Het is dan ook een goede manier om inbrekers af te schrikken. De beste manier is om verlichting te kopen met bewegingssensoren. Zo schrikken inbrekers sneller en weten je buren ook meteen dat er iets niet in orde is. 

Extra sloten

Het is altijd goed om extra sloten te hebben, met voorkeur sloten met een Politiekeurmerk. Deze sloten zijn goed getest en zijn daarom beter bestand tegen inbraken. Bij oudere garagedeuren raden we dan ook aan om nieuwe cilindersloten te gebruiken, deze zijn bestand tegen nieuwere inbraaktechnieken en laten zich zeer moeilijk na maken.

Heb jij een garagedeur met ramen? Dan is het goed om hier barrière stangen aan te brengen. Zo wordt het voor inbrekers lastiger om in te breken én om grotere dingen weer mee terug te nemen door het raam. Zorg dat deze stangen goed zichtbaar zijn van buitenaf, dit schrikt inbrekers al snel af.

Wanneer je kanteldeuren hebt in je garage raden we railblokkering stangen aan. Bij kanteldeuren proberen inbrekers vaak met grof geweld de deuren te forceren, met deze stangen wordt het ze nagenoeg onmogelijk gemaakt. Deze stangen zijn makkelijk te plaatsen en te verwijderen. Daarnaast kun je ook lijmklemmen kopen, dit is een zeer goedkope oplossing om te verhinderen dat je kanteldeur wordt opengebroken.

Preventieve maatregelen

Er zijn voor de beveiliging van je garagedeur en woning ook genoeg preventieve maatregelen die je kunt treffen. Ten eerste is het een goed idee om ergens een lichtje aan te laten staan in je woning. Probeer dit vooral te doen op plekken waar het lijkt of iemand thuis is, denk hierbij aan de hal, de slaapkamer of je garage. Wanneer inbrekers licht zien, kan het ze doen besluiten geen poging te doen. Daarnaast is vrij zicht op je garagedeur ook erg belangrijk. Zo kunnen inbrekers nergens schuilen en kunnen mensen op straat, je (over)buren en andere omwonenden al snel zien dat er iets niet in de haak is. Verder is het sowieso een goed idee buren te waarschuwen wanneer je op vakantie gaat of een paar daagjes weg bent. Ze kunnen dan bijvoorbeeld een auto op de plaats zetten, de post uit de brievenbus halen of ‘s-avonds de buitenlichten aandoen.

Garagedeuren van Millennium Rolomotive

Ben jij op zoek naar een veilige garagedeur? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De garagedeuren van Hörmann zijn namelijk enorm sterk en veilig. Voor vragen en/of advies kun je ons altijd contacteren. Daarnaast ben je ook altijd van harte welkom in onze showroom.