Welk soort garagedeur past bij jou?

Welk soort garagedeur past bij jou

Het zoeken naar de perfecte garagedeur is een lastige opgave. Er zijn ontzettend veel verschillende garagedeuren, in verschillende maten, diktes en kleuren. Omdat dit zo’n lastige opgave is, helpen wij jou graag met maken van deze keuze. Hieronder hebben wij informatie gegeven over de voordelen per garagedeur en kom jij te weten welk soort garagedeur past bij jou.

Elektrische garagedeuren

Elektrische garagedeuren, het zijn op het moment de meest populaire garagedeuren. Vooral het op afstand openen van de garagedeur, maakt dit een hele populaire keuze. Op deze manier kun jij warm en droog in de auto blijven zitten totdat de garagedeur geopend is. Binnen deze categorie zijn er verschillende garagedeuren te kiezen. Hieronder meer informatie per deur.

Sectionaaldeur

Sectionaaldeuren openen naar binnen, dit is dan ook het voornaamste voordeel van deze garagedeur. Op deze manier benut je jouw garage optimaal. Daarnaast beschikken sectionaaldeuren over dubbelwandige panelen, wat zorgt voor optimale isolatie. Verder zijn ze goed beveiligd tegen inbraken door het automatische slot in de motorrail. Inbrekers maken hierdoor nauwelijks kans.

Kanteldeur

Als we het over de klassiekers onder de garagedeur hebben, dan spreken we natuurlijk over de kanteldeur. Deze garagedeur is naast veilig en praktisch, ook nog eens budgetvriendelijk. Daarnaast is een kanteldeur kindvriendelijk, vrij van onderhoud en heeft, optioneel, een anti-inbraak systeem. Deze kanteldeuren worden zowel elektrisch als niet elektrisch verkocht.

Roldeur

Minder ruimte voor een garagedeur? Geen probleem! Met een roldeur van Hörmann is dit probleem verleden tijd. Doordat er aan de binnen- of buitenkant een unit wordt geplaatst waarin de deur wordt opgerold, past dit type deur in iedere garage. Daarnaast zijn ze ook energiezuinig, goed geïsoleerd en goed beveiligd.

Openslaande garagedeuren

Zet jij jouw auto niet in de garage? Dan zijn openslaande garagedeuren een prima alternatief voor elektrische garagedeuren. Je houdt op deze manier veel ruimte over voor spullen als gereedschap, fietsen of motoren. Andere voordelen van deze deuren is dat ze goed geïsoleerd zijn, onderhoudsvriendelijk zijn en je ze optimaal kunt vergrendelen. 

Garagedeur met loopdeur

Het is daarnaast ook mogelijk om loopdeuren te integreren in je nieuwe garagedeur. Zo wordt het halen van gereedschap, de fiets of iets dergelijks makkelijker gemaakt. Daarnaast kun je ook je auto makkelijk parkeren in de garage, win-win situatie! Deze loopdeuren zijn thermisch geïsoleerd, simpel in gebruik en misschien wel het allerbelangrijkste: helemaal afgestemd op uw nieuwe of huidige garagedeur.

Koop jouw garagedeur bij Millennium Rolomotive

Al deze bovenstaande garagedeuren zijn te vinden bij Millennium Rolomotive. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf met jarenlange ervaring en kennis. Daarnaast kijken wij graag met jou naar passende mogelijkheden als je er niet uit komt. Wij zijn een officieel Hörmann partner. Hörmann is de grootste fabrikant van garagedeuren én Europees marktleider. Een garagedeur van Hörmann is dan ook zeker weten een succes. 

Wil jij meer informatie? Neem dan contact met ons op via onze website.