Wat zijn de voor- en nadelen van zelf je rolluiken monteren?

wat zijn de voor en nadelen van zelf rolluiken monteren

Je kunt voortaan op veel verschillende manieren een rolluik bestellen. Mensen kopen steeds vaker producten online, dat geldt ook voor rolluiken. Je moet je wel bedenken dat je deze rolluiken dan wel zelf dient te plaatsen. Heb je twee linkerhanden en heb je geen ervaring met het monteren van rolluiken? Dan is het misschien niet handig om jouw rolluiken online te bestellen. Voor alle twijfelaars hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken.

Voordeel | zelf monteren scheelt flink in de kosten

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het kopen en laten monteren van rolluiken is niet goedkoop. Voor veel mensen is dit dan ook een reden om het monteren toch zelf te gaan doen. Bedrijven die online rolluiken verkopen kunnen hierdoor de prijs flink drukken. Daarnaast leveren deze webshops direct vanuit de fabriek. Hierdoor hebben ze geen tussenpersoon nodig en kunnen ze ook hier flink op besparen. Dat zorgt er voor dat jij minder betaald voor jouw rolluiken.

Voordeel | snellere levering

Wanneer je rolluiken online besteld heb je vaak een kortere leveringstijd. Dit komt omdat deze rolluiken niet via een tussenpersoon verkocht worden. Daarnaast hoeft er niemand langs te komen voor de montage. Dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te dealen met een bedrijf die een overvolle planning heeft. Zo kun jij vaak binnen 1,5e maand genieten van jouw rolluiken. Dit duurt bij een winkel vaak wat langer.

Nadeel | geen volledige ontzorging

Een nadeel van zelf rolluiken monteren is dat je alles zelf moet doen. Er zijn vaak wel voldoende montage video’s om de montage zo duidelijk mogelijk te maken. Toch is dit vaak niet duidelijk genoeg en blijft de klant achter met een hele hoop vragen. Dat zorgt voor veel contact met de klantenservice. In sommige gevallen komt het voor dat het echt niet lukt, dan moet er alsnog een monteur langskomen. Dit kost tijd en geld. Ook komen deze bedrijven zelden langs om te helpen met het probleem. Je staat er in principe alleen voor.

Nadeel | fouten kosten veel geld

Als je rolluiken online koopt moet je zelf thuis de maten nauwkeurig inmeten. Een te grote of te kleine rolluik kan er namelijk voor zorgen dat montage niet mogelijk is. Omdat het inmeten door jezelf gedaan wordt, zijn deze bedrijven ook niet aansprakelijk bij fouten. Wanneer je rolluik bijvoorbeeld één centimeter te groot is, heb je in principe je geld weggegooid. Daarnaast zijn ook montagefouten voor eigen rekening. Zorg er dus voor dat je precies weet wat je doet, anders kan het kostenplaatje alsnog flink oplopen.

Nadeel | het kost tijd

Ondanks vele montage video’s en hulp van een klantenservice, gaat het monteren van een rolluik alsnog heel veel tijd kosten. Je moet eerst rustig de montage video’s doorkijken en weten wat je doet. Dit kan zorgen voor veel herhaling en wellicht veel fouten. Vooral als je meerdere rolluiken moet monteren ben je hier ontzettend lang mee bezig.

Nadeel | huren of kopen van de juiste benodigdheden

Wanneer je zelf je rolluik gaat monteren moet je in gedachten houden dat je zelf heel wat gereedschap en materialen in huis moet hebben. Heb je deze niet? Dan moet je je afvragen of je dit soort gereedschap vaker gaat gebruiken of niet. Anders is het een dure investering. Daarnaast moet je ook goed kijken naar de hoogte van de rolluiken. Als deze op een tweede of derde verdieping komen moet je zorgen dat je een steiger huurt. Het is dan ook belangrijk dat je precies weet hoe deze in elkaar gezet moet worden, want veiligheid is uiterst belangrijk. 

Contact

Wanneer je nadenkt over het aanschaffen van een of meerdere rolluiken, is het zeker de moeite waard om eens op onze website te kijken. Wij hebben kwalitatief goede rolluiken van het merk Heroal. Bekijk de brochure op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie.