Subsidieregeling 2023

subsidieregeling

Het is mogelijk om als huiseigenaar of VvE in aanmerking te komen voor een aantrekkelijke subsidieregeling. Deze regeling is ook geldig op onze Hörmann producten. Om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling moet er worden voldaan aan de gestelde voorwaarden van de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE).

Nieuwe regelingen

Waar in 2022 nog twee isolatiemaatregelen nodig waren voor een investeringssubsidie, is sinds de nieuwe regeling in 2023 één isolatiemaatregel voldoende. Als je binnen 24 maanden een tweede isolatiemaatregel uitvoert, krijg je met terugwerkende kracht extra korting op de eerste isolatiemaatregel. Je komt in aanmerking voor de investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) als je voor één of meerdere opties uit de onderstaande isolerende hoofdmaatregelen kiest:

  • HR++ of triple glas, kozijnpaneel of isolerende deur
  • Spouwmuurisolatie
  • Isolatie van de buitenmuur met een voorzetwand aan de binnenkant of aan de buitenkant van het huis
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie of bodemisolatie

Maatregelen en eisen

Om de subsidie te ontvangen zijn er diverse maatregelen en eisen waaraan moet worden voldaan. Een uitgebreid overzicht van de eisen zijn te vinden op de website van de RVO. De subsidie kan aangevraagd worden binnen 12 maanden nadat de eerste isolatiemaatregelen is uitgevoerd en betaald. 

Handige rekentool ISDE

Met de handige rekentool van de ISDE kan het subsidiebedrag worden berekend. Voor een geïsoleerde deur ontvang je tussen de €53 en €150 per m², afhankelijk van het type deur en het aantal maatregelen. Onze Hörmann deuren vallen onder de glasisolatie maatregel: glas-, kozijnpanelen- of deurisolatie. Dit mag in combinatie zijn met een geïsoleerde voordeur, zijdeur of zijdeel in de vorm van gevelbekleding zoals glas bij de voordeur.