Voordelen van een loopdeur in uw garage

Hörmann garagedeur met loopdeur

Er is niets vervelender dan elke keer de garagedeur volledig te moeten openen wanneer u nog even snel iets wilt pakken. De oplossing voor dit probleem? Laat een loopdeur in uw garagedeur zetten! Hierdoor voorkomt u het ongemak om elke keer de gehele deur te moeten openen of dicht te maken. U kunt een loopdeur in verschillende soorten garagedeuren laten plaatsen en er zitten vele voordelen aan vast. Wilt u meer weten over de loopdeur in een garage? Lees dan snel verder!

Wat is een loopdeur in een garage?

Een loopdeur is een deur die specifiek is ontworpen om gemakkelijk toegang te bieden tot een bepaalde ruimte zonder de volledige deur te hoeven openen. In veel gevallen wordt een loopdeur geïntegreerd in een grotere deur, zoals een garagedeur. Het doel van een loopdeur is om u in staat te stellen de ruimte te betreden of te verlaten zonder dat de garagedeur volledig geopend hoeft te worden. Hierdoor kunt u met behulp van de loopdeur snel en eenvoudig toegang krijgen tot de garage, zonder dat de hele garagedeur open moet.

Wat zijn de voordelen van een loopdeur in uw garage?

Het toevoegen van een loopdeur aan uw garagedeur biedt verschillende voordelen, zowel in gemak als functionaliteit. We zetten enkele voordelen van het hebben van een loopdeur in uw garage voor u op een rijtje:

  1. Snel en makkelijk naar binnen
    Met een loopdeur kunt u de garage betreden zonder de hele garagedeur te hoeven openen. Dit is bijvoorbeeld handig als u de garage vaak gebruikt voor uw fiets of als u met uw huisdier regelmatig naar binnen en naar buiten moet. U hoeft dan niet elke keer als u naar binnen of naar buiten wilt te wachten tot de volledige garagedeur is geopend. Zo bent u een stuk sneller. 
  2. Energie-efficiëntie
    Als u de garage gebruikt als werkruimte, hobbyruimte of opslagruimte, kan de loopdeur helpen om de temperatuur beter te reguleren. U hoeft dan immers niet de gehele garagedeur open te doen. Door het toevoegen van een loopdeur, gaat er maar een klein  beetje warmte verloren als u de deur opent. Dit scheelt u veel energiekosten.
  3. Verhoogde waarde van uw huis
    Een garagedeur met een loopdeur kan de waarde van uw huis verhogen. Potentiële kopers kunnen de extra toegankelijkheid en functionaliteit waarderen, wat uw huis aantrekkelijker maakt op de vastgoedmarkt.

In welke garagedeuren kan een loopdeur gemaakt worden?

Bij Millennium Rolomotive kunnen we voor u een loopdeur in een bestaande garagedeur maken. Dit kunnen we voor u doen bij een van de volgende deuren:

Garage met roldeur

Heeft u een garage met een roldeur? Dan kunnen wij hier een extra loopdeur naast of in maken. Hierbij letten we er uiteraard op dat deze loopdeur past qua stijl bij de garagedeur die u al heeft. U kiest bij Millennium Rolomotive namelijk uit maar liefst 200 RAL kleuren.

Garage met kanteldeur

Ook bij garages met kanteldeuren kan er een loopdeur gemaakt worden. Bij de kanteldeur is dit zelfs heel gebruikelijk. Er zijn dan ook veel mensen die een loopdeur in hun garage met kanteldeuren laten zetten.

Garage met sectionaal deuren 

Tenslotte is het ook mogelijk om een loopdeur te laten maken wanneer u een garage heeft met een sectionaaldeur. Een sectionaaldeur kan horizontaal of verticaal zijn, maar bij Millennium Rolomotive is het bij geen enkele variant een probleem om een loopdeur te plaatsen.

Millennium Rolomotive: de specialist wanneer u een loopdeur wilt

Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen? Of bent u juist overtuigd en wilt u een loopdeur laten plaatsen in uw garage? Kies dan voor Millennium Rolomotive en neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk specialisten op het gebied van Hörmann garagedeuren. Wij komen met plezier een loopdeur in uw garage zetten waarbij u verzekerd bent van hoge kwaliteit.