Veilig samenwonen? Gebruik onze tips

Samen gaan wonen, een van de mooiste dingen die er is. Je eigen plekje opbouwen, samen met je partner. Maar een veilige plek dat maak je samen. In dit artikel delen wij een aantal handige tips waarmee jij jouw woning een stuk veiliger maakt. Dit maakt het samenwonen dan natuurlijk ook een stuk leuker. 

  1. Zorg voor een veilige omgeving 

Stap binnen in je nieuwe woning en geniet. Maar voordat je veilig achteroveren kunt leunen is het wel van belang om de woning goed te beveiligen. Check zowel de kwaliteit van de voor- als achterdeuren, dubbelcheck alle ramen en kozijnen en controleer de sloten. Is het makkelijk om de sloten te openen van buitenaf?

Je woning lijkt direct veilig, maar inbrekers kunnen binnen enkele seconden al in je woning staan als je er niet bent. Zodra je van huis gaat, draai de deuren altijd op slot en doe de ramen goed dicht. Door je woning op deze punten te checken kun je deze fantastische periode al met een stuk meer vertrouwen tegemoet gaan.

2. Zorg dat je het samen leuk maakt

Leuk maak je het samen. Geniet daarom van deze nieuwe periode. Richt de woning samen in, zorg voor een fijne en warme sfeer en ontdek het leven samen. Ga je voor het eerst op jezelf? Dan komen er natuurlijk ook minder leuke dingen bij kijken, denk aan de was, het opruimen van de woning of het opmaken van je bed. Ieder voordeel heeft zo ook een nadeel…

3. Maak goede afspraken samen

Wist je dat veel relatieproblemen worden veroorzaakt vanwege geldproblemen? Het zal je vast niet verbazen. Begin met het maken van een duidelijk overzicht van jullie inkomsten en uitgaven. Alleen dan kun je jullie vaste lasten berekenen en krijg je een goed overzicht van jullie financiële situatie. Het openen van een gezamelijke (spaar)rekening kan tevens zorgen voor meer rust en structuur in de financiele situatie. Uiteindelijk is het maar geld, maar het kan meer kapot maken dan je lief is. Wil je er voor zorgen dat je veilig samen kunt wonen? Heb dan in ieder geval de financien op orde.

Samen wonen is samen genieten

Bovenstaande tips gelezen en ten harte genomen? Je bent klaar om een nieuw avontuur aan te gaan. Wil jij jouw exterieur onder handen nemen en tegelijkertijd een stuk veiliger maken? Millennium Rolomotive adviseert je graag. Wij zijn de specialist op het gebied van garagedeuren, huisdeuren, rolluiken en horren en begrijpen hoe belangrijk een veilige woning voor je is. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies, offerte of maak een afspraak en kom langs bij ons in de showroom in Kerkrade.