Samenwonen; de tips en tricks op een rij!

Ga jij binnenkort samenwonen? Dit is natuurlijk aan het begin redelijk wennen. Je dient in een keer veel meer rekening met elkaar te houden, ziet elkaar vaker en hier kun je best wel wat handige tips bij gebruiken. Natuurlijk begint het bij het uitkiezen van een (nieuw) interieur, het uitzoeken en weggooien van dubbele spullen en het maken van duidelijke afspraken. Dit kan best wel spannend zijn aan het begin, vooral als je erg gesteld bent op jouw eigen ruimte. Natuurlijk is het ook super leuk en na het lezen van deze handige tips & tricks ben jij helemaal klaar om samen te gaan wonen en samen de eerste stap over de drempel te zetten!

 

Het uitkiezen van een geschikte woning

Komt vriendlief uit een dorp, maar ben jij de grote stad gewend? Of woon jij in een vrijstaande woning en komt hij uit een studio? Allereerst is het belangrijk dat jullie beide je wensen en behoeftes op een rijtje zet. Bekijk wat jullie budget is en ga met elkaar in gesprek. Bij een bezichtiging moeten jullie je beide goed voelen, wanneer jij de voordeur opent van de potentiele nieuwe woning moet je je meteen thuis voelen. Is dit niet het geval? Kijk dan verder. Neem vooral geen overhaaste beslissingen en zorg dat je meerdere opties open kan houden.

 

Together, forever

Het grootste verschil aan het begin is dat jullie iedere dag samen zullen zijn, beide hebben jullie een vast ochtendritueel, een werkritme en jullie favoriete series. Je zal dus aan het begin vooral hieraan moeten wennen, de belangrijkste tip is; ‘geef elkaar voldoende ruimte’. Zorg dat je beide een eigen ruimte hebt, voor de ene kan dit een werkkamer zijn en voor de ander een lekker rommelhok in de tuin. Accepteer elkaars wensen en behoeften en maak duidelijke afspraken. Vraag elkaar bijvoorbeeld iedere avond tijdens het eten even hoe de dag is verlopen, zo blijf je met elkaar in gesprek en voorkom je dat je langs elkaar heen gaat leven.

 

Het interieur

Oké, dit kan soms wel even een dingetje zijn. Vooral als jouw partner verliefd is op landelijke meubels met veel tierelantijntjes en jij bent van strak en modern. Maar no worries, half Nederland heeft dit onderdeel van samenwonen overleefd, dus jij vast ook! Begin bij het begin en plan samen een dag in dat jullie je hele inboedel gaan bekijken, wat moet weg en wat kan blijven. Het is handig als je dit doet voordat je gaat verhuizen, aangezien er anders veel onnodige spullen mee moeten of je geld moet uitgeven aan een opslagruimte. Bij het interieur komt ook meer kijken dan alleen een nieuwe bank of eettafel, denk ook aan de deuren, de kleuren van de muur, huishoudelijke apparaten e.d. Wanneer je dit gedaan hebt kun je samen een middagje woonboulevard inplannen, ga langs bij verschillende showrooms en geef voorbeelden wat jij echt mooi vindt. Als jouw partner dit ook doet kun je samen tot een compromis komen. En geloof ons; alles komt goed!

 

Van datenight tot me-time

Natuurlijk gaan die avondjes alleen op de bank met Netflix minder worden, maar praat met elkaar en maak goede afspraken over wanneer jullie elkaar de ruimte geven. Plan een keer per maand een datenight in, maar zorg ook dat jullie voldoende tijd voor jezelf hebben. Wil jouw partner een vriendenavond met bier, hotdogs en spelletjes? Zorg dan dat jij die avond een gezellig drankje gaat doen met vriendinnen. Hoe meer jullie elkaar de ruimte geven en hier goed over communiceren, hoe beter het samenwonen zal gaan.

 

Met deze tips uit dit artikel komen jullie al een heel eind! Natuurlijk zijn jullie altijd welkom bij ons in de showroom om de mogelijkheden te bekijken, onze medewerkers kunnen jullie verder helpen met het maken van de juiste keuze.