Voordeuren / Huisdeuren | Hörmann Partner | Millennium Rolomotive

Een rolhordeur is een hordeur die bestaat uit gaas, een oprolveer en een magneetsluiting. In Nederland maakt men dagelijks gebruik van horren, dus ze moeten wel stevig zijn. De deuropening wordt bedekt met gaas, zodat er geen insecten, noch UV-straling binnenshuis komt. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden rondom rolhordeuren. De hor kan gemakkelijk voor uw deur of uw raam geplaatst worden en gaat voor lange duur mee. Wanneer u de deur geopend heeft, kunt u de hor voor de deuropening schuiven. De hor blijft op de stand staan tot waar u het gaas stopt in de opening. Wanneer u de hor inklapt, rolt het gaas op. Het systeem kan van links naar rechts, van rechts naar links of van boven naar beneden worden geplaatst. Het voordeel van de roldeurhor is dat het minder plaats inneemt dan de andere soorten hordeuren. Bij Plissé hordeuren wordt het gaas opgevouwen wanneer u de hordeur inklapt. Bij rolhordeuren zal het horgaas in de zijkant van de deur verdwijnen zonder dat het eerst wordt opgevouwen.

image shortcode

Omdat veruit de meeste producten die wij verkopen maatwerk producten zijn, vindt u op onze website geen prijzen. Wij stellen graag een op maat gemaakte offerte voor u samen zodat u precies weet wat de prijs is voor uw wensen. Wij verkopen hordeuren van het merk Unilux.

Onderdelen van de hordeur

De Basic rolhordeur wordt altijd met een magneetsluiting geleverd. Bij alle rolhordeuren worden standaard 2 speciale gaasstickers geleverd.

De voorzethor

De voorzethor is de uitkomst voor naar buitendraaiende, naar binnendraaiende of schuivende ramen. Afhankelijk van de toepassing bepaalt u de bevestiging. De voorzethor kan alleen “op de dag” worden gemonteerd, maar kan zowel binnen als buiten geplaatst eenvoudig worden uitgenomen dankzij een inventief klemsysteem. Netjes in verstek gezaagde, fraai vormgegeven profielen zorgen voor een stevige hor. Voor draaikiep ramen verwijzen wij u naar de inklemhor. Voor omvangrijkere raamopeningen kan ook worden gekozen voor het hordeurprofiel dat zorgt voor extra stevigheid. standaard kleuren RAL 9010 wit RAL 9001 crème wit RAL 8019 bruin technisch zilver RAL-kleuren zijn leverbaar tegen meerprijs.

Insectenhor

De VELUX insectenhor wordt op de rand van de aftimmering rondom het dakvenster gemonteerd, zodat het dakvenster geopend kan blijven wanneer de insectenhor neergelaten is. De fijnmazige, muisgrijze insectenhor, is in opgerolde positie netjes uit het zicht in de aluminium cassette. Door de uitgekiende constructie krijgen insecten geen kans uw interieur via het dakvenster binnen te dringen. Insectenhorren die buiten handbereik zijn geïnstalleerd, kunt u bedienen door middel van een stang.

Waar let je op als je een hordeur wilt kopen?

De hordeur is geschikt voor montage ‘op-de-dag’ of ‘in-de-dag’, voor zowel houten, aluminium of kunststof kozijnen. Voor deuropeningen breder dan 130 cm verwijzen wij naar de dubbele Basic rolhordeuren (max. 260 cm breed), de dubbele Plissé hordeur (max. 260 cm breed) koppelbaar tot 520 cm breedte of de Plissé hordeur XL. Dit is de meest verkochte hordeur in Nederland.

Standaard kleuren van de hordeur

  • RAL 9010 wit
  • RAL 9001 crème wit
  • RAL 9006 zilvergrijs
  • RAL 7016 antraciet
  • RAL 8019 bruin
  • RAL-kleuren zijn leverbaar.
  • N.B. Bij 9010/9001 zijn de kunststof onderdelen wit, overig grijs.

Unilux hordeuren kopen

Onze hordeuren zijn te koop via onze partner Unilux via hun productenpagina. Klik op "Offerte aanvragen" om een keuze te maken in alle hordeuren, draaideuren, openslaande deuren, schuifpuien, plissé hordeuren, rolhordeur of vaste hordeur.

Bekijk meer Projecten