PortaMatic-deuraandrijvingen; voor barrièrevrij en comfortabel wonen

industriele kanteldeur

Op zoek naar een betaalbaar systeem dat al jouw deuren in huis automatisch kan openen en sluiten door middel van een handzender of drukknop? Dan ben je bij Millennium Rolomotive aan het goede adres. Met de PortaMatic-deuraandrijving van Hormann weet je zeker dat je veiligheid en kwaliteit in huis haalt! In deze blog vertellen we jullie meer wat de voordelen zijn van automatisch sluitende deuren en waarom dit systeem juist zo uniek is.

 

Deuren moeiteloos openen en sluiten

Met de PortaMatic-deuraandrijving van Hörmann wordt het openen en sluiten van onder andere houten en stalen binnendeuren in een keer een stuk makkelijker. Het openen gaat via een handzender of drukknop en het systeem is dus zeer geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking of ouderen. Deze vernieuwende technologie maakt het automatisch openen van een deur zeer eenvoudig, door de verschillende functies en instelmogelijkheden. Daarnaast is het een zuinig systeem door minimaal stroomverbruik en de PortaMatic is 25% goedkoper dan vergelijkbare deuraandrijvingen.

Van comfortabel leven tot hygiënisch bedienen

Een automatische deur heeft verschillende voordelen. Het kan onder andere uitkomst bieden bij mobiliteit bij lichamelijke beperkingen. De PortaMatic-aandrijvingen zorgen ervoor dat je weer vrij kunt bewegen door de woning, zonder afhankelijk te zijn van anderen. Daarnaast geeft een automatische tussendeur ook een vorm van vrijheid, nooit meer problemen met het openen of sluiten van de deur terwijl je van alles in je handen hebt, dus de deuren zijn niet alleen gewenst om gezondheidsredenen, maar dienen ook voor gemak.

Ook in huisartsenpraktijken en sanitaire ruimtes in kantoorpanden komt besmetting enorm vaak voor. Ondanks het ophangen van antibacteriële gel, komt het nog te vaak voor dat bacteriën en ziektekiemen worden overgedragen aan bezoekers, patiënten en collega’s. Door het gebruik van een contactloze schakelaar, zorgt de PortaMatic-deuraandrijving ervoor dat iedereen maximaal beschermd wordt tegen bacteriën van buitenaf.

Waarom kies je voor Hörmann?

Allereerst staan veiligheid en comfort hoog in het vaandel bij Hörmann. Doordat de PortaMatic-deuraandrijvingen de deuren opent met een soft-start en soft-stop systeem, is de deur fluisterstil en kunnen de deuren met minimale kracht geopend en gesloten worden. Een licht contact is al voldoende om het automatisch openen of sluiten van de deur te stoppen en zo kunnen er dus geen nare ongelukjes gebeuren.

Het PortaMatic-systeem kan veilig en comfortabel bediend worden door het gebruik van een handzender of een draadloze binnendrukknop. Met het innovatieve BiSecur systeem van Hörmann is het zelfs mogelijk om op te vragen of de deur geopend of gesloten is op dat moment en zelfs de geïntegreerde LED-verlichting bedienen. Wanneer de deur geopend of gesloten wordt, zal er een akoestisch signaal klinken. Vooral voor ouderen, mindere mobielen en in de zorgsector kan dit echt uitkomst bieden.

Ook de montage van de PortaMatic-deuraandrijvingen is uiterst eenvoudig. De aandrijvingen worden bovenop de deur of op het kozijn gemonteerd. Vervolgens wordt de geleidingsrail op het deurblad verlijmd, zodat deze ook bij het verwijderen van de aandrijving in nette staat achter blijft zonder beschadigingen. De laatste stap is slechts de stekker in het stopcontact steken en jouw deur opent vanaf nu automatisch en veilig!

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor bij jou in huis? Of wil je geheel vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op!