Hörmann zit niet stil; alle ontwikkelingen in 2017

Hormann ontwikkelingen

Natuurlijk blijft Hörmann niet stilzitten. In 2017 hebben ze weer een groot aantal vernieuwingen doorgevoerd en nieuwe producten / productlijnen uitgebracht. In dit artikel brengen wij, als premium partner van Hörmann, je graag op de hoogte van al deze ontwikkelingen en vernieuwingen.

Innovaties van de Nr.1 van Europa

In de wereld van garagedeuren, huisdeuren, kozijnen en aandrijvingen voor woning en industrie is Hörmann al jaren een grote naam. De Hörmann-groep is op deze gebieden zelfde de grootste aanbieder in Europa, dankzij tientallen jaren bestendige groei van het familiebedrijf. Overigens is het milieu ook nooit vergeten en wordt hier juist enorm veel aandacht aan besteed.

De energiezuinige garagedeur

In het kader van het milieu is het natuurlijk belangrijk om zoveel mogelijk energie te besparen. Maar als je hiermee ook jouw portomonnee een boost kunt geven, is dat helemaal fijn. De LPU 67 is maarliefst 67 mm dik en bespaart gemiddeld zo’n 50% energiekosten. Nu laten we jou alle details van dit technische hoogstandje achterwege.

Ventilatie opening in garagedeuren
Ventilatie van garagedeuren

Stel, het wordt erg vochtig binnen je garage. Het vocht kan normaliter niet weg en als er al een garagedeur is die ‘ventileert’ dan gebeurt dit doordat de garagedeur een stukje omhoog gaat. Hierdoor ontstaat er onder een gat, wat de veiligheid uiteraard niet bevordert. Dankzij een klaprolhouder is er een ventilatieopening ontstaan. Deze nieuwe ontwikkeling zorgt ervoor dat de ruimte geventileerd kan worden zonder dat er een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Wil je ervoor waken dat de ventilatie te lang aan en open staat? Je kunt een maximum periode instellen. Ook kun je d.m.v. de instelbare werkingstijden de ventilatie in de nacht uitzetten.

Draadloze-deurslotaandrijving

Draadloze deurslotaandrijving

Een andere nieuwe ontwikkeling bij Hörmann zijn de draadloze deurslotaandrijvingen. Geen sleutel meer nodig, maar vergrendelen en ontgrendelen middels een handzender, draadloze binnendrukknop of de Bisecur-app. De technische vernuftigdheden achter dit nieuwe systeem zijn bijna eindeloos. Zo vergrendelt het systeem de deur automatisch, na een X-aantal seconden wanneer jij wilt (dit kun je instellen) en zit er een radiosysteem achter die de status van het slot controleert. Veiligheid en comfort tezamen, dat kan anno 2017 met Hörmann.

Alle nieuwigheden ontdekken?

Op het gebied van design, functionaliteit en techniek heeft Hörmann in 2017 grote stappen gezet. Helaas kunnen wij in dit artikel niet alles toelichten. Wil jij alles eens rustig doorlezen? Bekijk dan de brochure ‘Nieuwigheden Hörmann 2017’.