Hörmann als organisatie; uniek en doeltreffend

Als offcieel Hörmann-partner staan wij natuurlijk als een blok achter de toonaangevende Duitse aanbieder van bouwelementen, zoals garagedeuren, kozijnen en aandrijvingen. Maar, Hörmann hanteert simpelweg te hoge kwaliteitseisen om daar niet achter te staan. Van idee, tot productie. Van alle Europese-veiligheidseisen tot aan de aflevering. Telkens weer weet Hörmann te overtuigen. Als Hörmann-partner van het jaar 2017 delen wij je graag meer over de visie en werkwijze van de Duitse-gigant.

De jaren 50 tot nu

In de jaren 50 van de vorige eeuw werd de basis gelegd van Hörmann. Met de industriële productie van een nieuw soort garagekanteldeur, de Berry-kanteldeur. Ruimtebesparende, verticaal openende sectionaaldeuren voor garages en voor industrieel en commercieel gebruikte gebouwen luiden in de jaren 60 een vernieuwende ontwikkeling in.

Vanaf dat moment werd de groei ingezet, en werden er vrijwel ieder jaar nieuwe producten gelanceerd, of ontwikkelingen. Dit heeft vele bekende producten opgeleverd, zoals de roldeuren en aandrijvingen.

Anno 2018 staat Hörmann bol van de technologische ontwikkelingen. Denk hierbij aan de mogelijkheid om je deur te openen met je telefoon en de draadloze deurslotaandrijvingen.

Hörmann productie

Bij Hörmann staat de modernste productietechniek in hooggespecialiseerde fabrieken voorop. Met alleen al 20 productievestigingen in heel Europa, en vijf daarbuiten, is het bedrijf inmiddels een internationaal toonaangevende speler. Op de productieafdeling is dat goed te zien.

Een computergestuurde fabricatie garandeert dat de elementen over de juiste maten beschikken zodat het hang- en sluitwerk perfect past en werkt. De eisen die anno 2018 aan veiligheid worden gesteld worden steeds hoger en wijzigen constant. Hierdoor zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen nodig bij de constructie en uitrusting van beweegbare bouwelementen zoals garagedeuren en industriële deuren. Ook op dit gebied bewijst Hormann dat ze niet achterblijven.

Zo beschikken ze over een eigen brandpreventiecentrum, waar continu wordt getest op de huidige en eventueel nieuwe producten. Ook op het gebied van rookbeveiliging, geluidsisolatie en inbraakbeveliging hanteren ze de hoogste eisen en kwaliteitsnormen.

Duurzaamheid staat op nummer 1

Bij Hörmann staat duurzaamheden stipt op nummer 1. Het bedrijf begrijpt de (regionale) belangen en verantwoordelijkheden, en werkt om die reden zoveel mogelijk met lokale grondstoffen. Alle producten zijn duurzaam en onderhoudsarm, zover als mogelijk.

Ook worden alle producten getest in het productiecentrum en testcentrum van Hörmann in Duitsland.

Millennium Rolomotive heeft, dankzij het voltooien van diverse (grootschalige) projecten, veel kennis opgedaan op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen en adviseert hier graag over.

Als offcieel Hörmann-partner staan wij u natuurlijk graag te woord bij al je vragen en onduidelijkheden. Neem contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende offerte.