Sectionaaldeuren | garagedeuren Hormann

Sectionaaldeuren

  1. Geruststellend veilig
   Van optilbeveiliging tot uitschakelautomaat
   De verborgen veren en de gepatenteerde vingerklembeveiliging tussen de panelen voorkomt dat vingers en kinderhanden bekneld raken. Ook zijn de moderne aandrijvingen van Hörmann beveiligd door een betrouwbare uitschakelautomaat; hij stopt automatisch als iemand onder de sluitende deur doorloopt. ‘s Nachts is de garage goed beveiligd tegen inbrekers. De sectionaaldeur is uitgerust met de unieke optilbeveiliging van Hörmann die volledig mechanisch werkt. Daardoor functioneert ze ook in geval van stroomuitval of als de stroom met de hoofdschakelaar wordt uitgezet, bijvoorbeeld tijdens de vakantie.
  2. Erg comfortabel
   Meer ruimte bij binnenrijden en parkeren
   De sectionaaldeur biedt u optimaal comfort. Omdat de panelen in de looprails worden geleid en de deur verticaal opent, heeft u geen last van uitstekende hefarmen in de doorgang. Dat geeft u tot veertien centimeter meer ruimte bij het binnenrijden van uw auto. Dat is vooral prettig wanneer brede auto’s in wat kleinere garages moeten passen. Door de verticale constructie kan de deur nog steeds open wanneer er vlak voor de garage een auto staat geparkeerd.U bedient de deur simpelweg met een druk op de knop van de afstandsbediening.
  3. Hoogwaardige isolatie
   Goed voor uw energierekening en het milieu
   Duurzame en weerbestendige afdichtingen aan de vier zijden houden wind, regen en sneeuw buiten. Hoogwaardige middendichtingen tussen de panelen bij dubbelwandige deuren zorgen voor een extra afdichting. Het gummi-afdichtingsprofiel, onder aan het deurblad, compenseert kleine vloeroneffenheden. Optionele vloerafdichtingen met ventilatiesleuven of ventilatieroosters in een deurpaneel zorgen voor voldoende doorstroom van frisse lucht.

Verschil sectionaaldeur en kanteldeur

De kanteldeur is de oudste versie garagepoort die wij in limburg tegenkomen. Tegenwoordig hebben poorten een automatische vergrendeling die verschil maakt voor de veiligheid en inbraakbeveiliging. Daarnaast is de sectionaaldeur moderner wat betreft veiligheid en isolatie. Hier bespreken wij de verschillen tussen de kantelpoort en de sectionaalpoort.

Automatische vergrendeling sectionaal garagepoort

Bij het sluiten van de elektrische sectionaalpoort gaat er een pin in de motor, waardoor de poort van buiten niet handmatig opengemaakt kan worden. Een inbraak via de garagedeur is hiermee uitgesloten. Je gebruikt de drukknop of handzender om de poort te openen en te sluiten. Wanneer de poort dicht zit, is het goed beveiligd met goede veiligheidssloten.

Van binnenuit kun je wel altijd de poort handmatig kunt openen, voor veiligheid en om snel te vluchten bij noodsituaties.

Isolatie sectionaalpoort

Een sectionaal garagepoort bestaat uit meerdere panelen. Tussen de panelen zitten rubbers die zorgen dat de sectionaal garagedeur soepel bewegen en dat de panelen goed op elkaar aansluiten. Er komt noch vocht noch kou door.

Een kanteldeur bestaat niet uit het uitrollen van meerdere secties, maar bestaat uit één groot vlak. Voor een goede isolatie, moeten de tocht rondom de poort voorkomen worden. Vraag naar een geïsoleerde poort.

Millennium Rolomotive adviseert u graag, dus bel ons of maak een afspraak voor een passend advies.

Rens Ter Haar

.

Bekijk