Energie besparen met rolluiken

energie-besparen-met-rolluiken-millennium-rolomotive

De energieprijzen zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Het is dus slim om na te denken over manieren om jouw woning te verduurzamen. Een van de antwoorden op deze vraag zijn rolluiken. Het hebben van rolluiken heeft veel voordelen én veel invloed op jouw energierekening. Hieronder lees je waarom het hebben van rolluiken jouw energierekening kan verlagen.

Hoe bespaar je energie met rolluiken?

Een rolluik is vaak niet het eerste wat er bij mensen opkomt als we praten over energiebesparing. Toch moeten we de kracht van rolluiken niet onderschatten. Het slim toepassen van rolluiken en/of windvaste screens kan namelijk een grote rol spelen in het bereiken van een energie- en kostenbesparing. 

Rolluiken isoleren jouw huis in de winter

In het stookseizoen verliezen we veel warmte door de ramen in het huis. Rolluiken zorgen er in het algemeen voor dat dit stukken minder wordt. Met rolluiken isoleer je namelijk de ramen in het huis. Hoe dan? Bij een rolluik die gesloten is ontstaat stilstaande lucht tussen het raam en de rolluik. Dit wordt ook wel een warmtebrug genoemd. Deze brug is de isolerende laag die zorgt dat de warmte van binnen niet naar buiten kan, en de kou van buiten niet naar binnen kan. Met rolluiken kun je dus wel tot 20% besparen op je energierekening.

Én in de zomer

Ook in de zomer zijn rolluiken goed voor de energierekening. Rolluiken worden namelijk gezien als ‘passieve koeling’. Deze koeling zorgt er voor dat het gebruik van airconditioning of ventilatie niet of minder nodig is. Bijna alle soorten rolluiken zijn uitermate geschikt om de straling van de zon te verminderen. Rolluiken sluiten natuurlijk heel het huis af voor de zon, hierdoor warmt het huis minder snel op en blijft het koel. Als je het toch wat koeler in huis wilt, maar niet graag in het donker zit, zijn windvaste screens ook een oplossing. Natuurlijk zijn screens minder zonwerend dan rolluiken, maar ook hiermee bespaar je flink op de energierekening.

Hoeveel energie kun je besparen met rolluiken?

Hoeveel energie jij kunt besparen met rolluiken hangt af van verschillende factoren. Zo spelen het type glas, de ligging van je woning t.o.v. de zon en het type woning een rol. De grote van de energiebesparing kan dus per situatie en per woning sterk verschillen. 

Wanneer je nadenkt over het aanschaffen van rolluiken of windvaste screens, is het zeker de moeite waard om eens op onze website te kijken. Wij hebben kwalitatief goede rolluiken en screens van het merk Heroal. Bekijk de brochure op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie.